7. Jadłospis

Poniedziałek, 20.05.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), SEREM ALMETTE(7), SZYNKĄ GOTOWANĄ, POMIDOREM I OGÓRKIEM ZIEL,
ZUPA MLECZNA, HERBATA OW. Z CYTRYNĄ,
Drugie Śniadanie: BUŁKI MAŚLANE(2) Z MASŁEM(7), POMARAŃCZA,
HERBATA OW.
Obiad: ROSÓŁ Z MAKARONEM(2),
KURCZAK W POTRAWCE, RYŻ, GROSZEK Z MARCHEWKĄ, SAŁATA,
KOMPOT

Wtorek, 21.05.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), SZYNKĄ DROBIOWĄ, POWIDŁAMI , PAPRYKĄ I RZODKIEWKĄ,
KAKAO(7), HERBATA OW. Z CYTRYNĄ,
Drugie Śniadanie: JOGURT NATURALNY(7) Z TRUSKAWKAMI, SUCHARKI(2),
HERBATA Z CYTRYNĄ,
Obiad: ZUPA JARZYNOWA,
PIECZEŃ RZYMSKA, ZIEMNIAKI Z ZIEL. MARCHEWKA TARTA,
KOMPOT

Środa, 22.05.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), DŻEMEM, MIODEM, TRUSKAWKI,
PŁATKI NA MLEKU, HERBATA OW.
Drugie Śniadanie: DROŻDŻÓWKI Z MAŁĄ ZAWARTOŚCIĄ(2) CUKRU, JABŁKA,
HERBATA OW.
Obiad: KAPUŚNIAK,
GULASZ DROBIOWO-WARZYWNY, MAKARON PEŁNOZIARNISTY, SAŁATA,
KOMPOT

Czwartek, 23.05.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), ŻYWIECKĄ, PASZTETEM DROBIOWYM OGÓRKIEM KW. I RZODKIEWKĄ,
KAKAO(7) , HERBATA OW.
Drugie Śniadanie: DESER MLECZNY, ARBUZY, CIASTECZKO SANTE(2)
HERBATA Z CYTRYNĄ,
Obiad: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM,
KARTACZE Z MIĘSEM(2), KAPUSTA KWASZONA, MARCHEWKA,
KOMPOT

Piątek, 24.05.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), ŻÓŁTYM SEREM(7), PASTĄ RYBNĄ Z MAKRELI (4), POMIDOREM I OGÓRKIEM ZIEL,
MLEKO(7) , HERBATA OW.
Drugie Śniadanie: CIASTECZKO NA MIODZIE(2),KIWI,
KAWA ZBOŻOWA,
Obiad: ZUPA BROKUŁOWA,
PYZY(7) Z SOSEM PIECZARKOWYM, BIAŁA RZODKIEW,
KOMPOT

Alergeny

1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

wykonanie: GCI, Suchy Las