7. Jadłospis

Czwartek, 14.02.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), PIECZENIĄ, KRAKOWSKĄ, PAPRYKĄ I SZCZYPIORKIEM,
KAKAO(7), HERBATA OW.
Drugie Śniadanie: DROŻDŻÓWKI Z MAŁĄ ZAWARTOŚCIĄ(2) CUKRU, MANDARYNKI,
HERBATA OW.
Obiad: GROCHÓWKA,
PIEROGI LENIWE, JABŁKO TARTE Z TRUSKAWKAMI,
KOMPOT

Piątek, 15.02.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), DŻEMEM, PASTĄ RYBNĄ Z MAKRELI(4), RZODKWIĄ I POMIDOREM,
MLEKO(7) , HERBATA OW.
Drugie Śniadanie: KASZKA Z MALINAMI, WAFLE ZBOŻOWE,
SOK,
Obiad: ZUPA ZIEMNIACZANA,
SOS WARZYWNY Z PYZAMI, SAŁATA,
KOMPOT
Poniedziałek, 18.02.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), SEREM ALMETTE(7), SZYNKĄ BABUNI, POMIDOREM I OGÓRKIEM ZIEL,
ZUPA MLECZNA, HERBATA OW. Z CYTRYNĄ,
Drugie Śniadanie: JOGURT NATURALNY(7) MANDARYNKI, SUCHARKI,
HERBATA Z CYTRYNĄ,
Obiad: ZUPA BROKUŁOWA KREM,
BOEUF STROGONOW, MAKARON (2), SAŁATA,
KOMPOT

Wtorek, 19.02.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), SZYNKĄ DROBIOWĄ, SERKIEM ŻÓŁTYM(7) , PAPRYKĄ I RZODKIEWKĄ,
KAKAO(7), HERBATA OW. Z CYTRYNĄ,
Drugie Śniadanie: KISIEL Z JAGODAMI I ŚMIETANĄ, CIASTKO SANTE,
HERBATA Z CYTRYNĄ,
Obiad: ZUPA JARZYNOWA,
FILET RYBNY(5), ZIEMNIAKI Z ZIEL. SURÓWKA Z KAP. PEKIŃSKIEJ,
KOMPOT

Środa, 20.02.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), MIODEM, SZYNKĄ Z KOTŁA, OGÓRKIEM KW I POMIDOREM,
KAKAO(7), HERBATA OW.
Drugie Śniadanie: BUŁKA MAŚLANA, BANANY,
JOGURT PITNY,
Obiad: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM,
KARTACZE Z MĘSEM, KOPUSTA KWASZONA, MARCHEWKA,
KOMPOT

Czwartek, 21.02.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), PASZTETEM DROB., ŻYWIECKĄ, PAPRYKĄ I RZODKWIĄ,
KAKAO(7), HERBATA OW.
Drugie Śniadanie: BUDYŃ Z MALINAMI, WAFLE ZBOŻOWE,
SOK,
Obiad: KRUPNIK,
GULASZ Z WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI Z ZIEL, BURACZKI, SAŁATA
KOMPOT

Piątek, 22.02.2019

Śniadanie: PIECZYWO MIESZANE(2) Z MASŁEM(7), DŻEMEM, PASTĄ RYBNĄ Z MAKRELI W POMIDORACH(4), RZODKIEWKA I OGÓRKIEM ZIEL,
MLEKO(7) , HERBATA OW.
Drugie Śniadanie: DESER MLECZNY, POMARAŃCZA, CIASTECZKO BELVITA,
HERBATA Z CYTRYNĄ,
Obiad: ZUPA Z CIECIORKI Z MAKARONEM,
JAJECZNICA, ZIEMNIAKI Z ZIEL. BUKIET WARZYW, JABŁKO,
KOMPOT

Alergeny

1. SELER
2. GLUTEN
3. SKORUPIAKI
4. JAJA
5. RYBY
6. ŁUBIN
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. MIĘCZAKI I MAŁŻE
9. GORCZYCA MUSZTARDA
10. ORZECHY
11. ORZESZKI ZIEMNE
12. ZIARNA SEZAMU
13. SOJA
14. DWUTLENEK SIARKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

wykonanie: GCI, Suchy Las